یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 250081
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۲۰:۵۳

معاون آموزش مرکز تخصصی کلام از فارغ‌التحصیلی 850 روحانی فاضل در مقاطع دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی در رشته‌ کلام خبر داد.

حجت­الاسلام ترکاشوند در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به این­که مباحث کلامی همان فقه اکبر است، گفت: حوزه­های علمیه تشیع با الهام از فرمایشات معصومین(ع) از دیرباز در کنار علومی همانند فقه و اصول و تفسیر، اهتمام ویژه­ای به مباحث کلامی که همان فقه اکبر باشد، داشته­اند و ظهور متکلمانی زبردست و نام­آور حاصل این تلاش­های بی­وقفه است.

وی با بیان این­که موضوع علم کلام، همان اعتقادات دینی است، خاطرنشان کرد: علم کلام این وظیفه را بر عهده متولیان امر می­گذارد که فهم درست و تبیین و تفسیر صحیحی از عقائد دینی را به جامعه ارائه دهند و در مقابل شبهاتی که پایه­های اعتقادی یک جامعه را متزلزل می­کند، دفاع کنند.

معاون آموزش مرکز تخصصی علم کلام اظهار داشت: طلاب علوم دینی بعد از فراگیری بعضی از علوم مقدماتی و پایه، باید توجه ویژه­ای به مباحث اعتقادی برای انجام رسالت خود داشته باشند و از طرف دیگر با توجه به گستردگی مباحث اعتقادی و عمق آنها، ضروری است که به صورت تخصصی و ویژه این مباحث مورد توجه قرار گیرد؛ چون در دنیای معاصر با وجود وسائل ارتباط جمعی فراوان و تهاجمات سنگینی که علیه حقیقت و پایه­های دین وجود دارد، این ضرورت دوچندان خود را نشان می­دهد.

*نگاهی به تاریخچه مرکز تخصصی علم کلام

حجت­الاسلام ترکاشوند درباره مرکز تخصصی علم کلام اذعان داشت: این مرکز با تصویب شورای عالی حوزه‌های علمیه و تحت اشراف حضرت آیت­الله سبحانی در سال 1370 فعالیت را آغاز کرد و در ابتدا در مقطع سطح چهار یا دکتری دانش­پژوهانی را پذیرفت و نه دوره در این مقطع، مشغول به تحصیل و دانش­آموخته شدند که حدود 350 فارغ‌التحصیل در این مقطع داریم و بسیاری از آنها در مراکز مهم علمی کشور، اعم از حوزوی و دانشگاهی مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: از سال 1379 با تجدیدنظر در برنامه­های آموزشی مرکز، دو مقطع سطح 2  و 3 نیز در ردیف برنامه­های آموزشی قرار گرفت و این مرکز در کارشناسی و کارشناسی ارشد، دانش­پژوه پذیرش کرد و از آن زمان تا به امروز ده دوره از سطح دو و سه برگزار شد که 270 نفر در سطح 2 و 230 نفر در سطح سه فارغ‌التحصیل شده‌‌اند.

معاون آموزش مرکز تخصصی علم کلام با بیان این­که امسال در این مرکز در مقطع دو، سه و چهار 216 نفر مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: از سال گذشته گرایش جدیدی با تأکید حضرت آیت­الله سبحانی با نام وهابیت­شناسی در سطح 3 راه­اندازی شد که در حال حاضر، 15 نفر در این گرایش مشغول به تحصیل هستند و سطح 4 هم بعد از یک وقفه ده ساله با بازنگری در فصل­ها و دروس آن و در یک قالب جدید، شروع به کار کرده و الان 6 نفر در این مقطع دانش­پژوه داریم و در سال آینده در این مقطع پذیرش خواهیم داشت.

حجت­الاسلام ترکاشوند آموزش­های این مرکز را پژوهش­محور دانست و عنوان کرد: در این سطوح درصدی از واحدهای درسی آنها صرف أمور پژوهشی می­شود و دانش‌پژوهان تحقیقاتی را با عنوان تحقیقات ضمن درس به اساتید خود ارائه می­دهند. همچنین در هر سال ملزم هستند که یک تحقیق تابستانی را که ارزش آن دو واحد درسی است، به مرکز تحویل دهند و ارائه این تحقیق، از مقررات این مرکز می­باشد.

وی با اشاره به این­که این مرکز از پیشروترین مراکز در امور پژوهشی است، گفت: در مرکز تخصصی اکثر دانش­آموختگان ما قدرت انجام تحقیقات و پژوهش­های مناسبی را دارند و در حال حاضر ده­ها مورد از تحقیقات آنان قابلیت انتشار در مجلات علمی را دارند.

*نشر اولین جلد دانشنامه کلام اسلامی در این مرکز

معاون آموزش مرکز تخصصی علم کلام به نشر دانشنامه کلام اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: درسال گذشته اولین جلد از دانشنامه کلام اسلامی که دانش­نامه جدید و بی­نظیری در دنیای اسلام است، منتشر شد که اکثریت اعضای شورای علمی این دانشنامه، از دانش­آموختگان این مرکز بودند.

حجت­الاسلام ترکاشوند ادامه داد: در این دانشنامه 102 مدخل علمی وجود دارد که 95 مدخل آن را دانش­پژوهان و اساتید خود این مرکز نوشته­اند و 42 پژوهشگر در تدوین این دانشنامه همکاری داشتند که 36 نفر از آنها از دانش­آموختگان مرکز بودند.

وی با اشاره به این­که یکی از سیاست­های این مرکز، تربیت اساتید توانمند در حوزه علوم عقلی است، اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری 35 استاد در این مرکز مشغول به تدریس هستند که 27 نفر از آنها از دانش­آموختگان خود این مرکز می‌باشند.

معاون آموزش مرکز تخصصی علم کلام تعداد کتاب­های موجود در کتابخانه مرکز را 5000 جلد عنوان کرد و اذعان داشت: تلاش شده کتاب­های تخصصی و موردنیاز طلاب در أمر پژوهش در این کتابخانه گردآوری شود.

حجت­الاسلام ترکاشوند در پایان به برنامه­هایی که این مرکز برای دانش­پژوهان برگزار می­کند، اشاره و تصریح کرد: برگزاری همایش­های ماهانه، برگزاری اردوهای علمی و .... از برنامه­های مرکز برای آنان می­باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha